Logo Parnassia Garden
Logo Parnassia Garden

Robotmaaiers


Grasmaaien is een klusje waar veel mensen niet bepaald naar uitkijken. Zeker wanneer u een wat groter gazon heeft, is het een tijdrovende klus die bovendien ook nog eens zwaar kan zijn. Herkenbaar? Dan hebben wij voor u dé oplossing: een robotmaaier.

Met een robotmaaier wordt het gras vanzelf gemaaid, wanneer u maar wilt en zonder dat u er bij hoeft te zijn, zowel voor kleine, grote als ongelijke terreinen met hellingen tot 45%. Bij een obstakel stopt de maaier en kiest een andere richting. Het unieke maaisysteem zorgt voor betrouwbare resultaten, onder welke omstandigheden dan ook.


Veel Voordelen

De robotmaaier – ook wel automower of maairobot genoemd – bespaart u veel vrije tijd, die u kunt besteden aan zaken die u wél leuk vindt om te doen. Bovendien bent u verlost van bergen maaiafval: de robot laat de afgemaaide puntjes op het gras liggen, waardoor ze het gazon voeden. Uw gazon is dus niet alleen altijd netjes gemaaid, maar wordt ook nog eens voller zodat ook mossen geen kans krijgen zich te ontwikkelen. En omdat de maairobot geen benzine of olie verbruikt, heeft u geen last van uitlaatgassen. Het is dus een heel milieuvriendelijk apparaat.


Stil en onderhoudsvriendelijk

Een robotmaaier is ideaal, omdat u geen zware maaier meer vooruit hoeft te duwen. En omdat de robot heel stil is, kunt u hem gerust z’n werk laten doen op het moment dat u op uw terras zit. U zult nauwelijks horen dat uw gras wordt gemaaid. Ook prettig: de robotmaaier heeft nauwelijks onderhoud nodig en kan onder alle weersomstandigheden worden gebruikt. Zo heeft u er nauwelijks omkijken naar.


Tips

Doe uw bestaande grasmachiene niet weg. Alvorens de robotmaaier zijn eerste maaibeurt doet in het vroege voorjaar moet U het gras nog eens kort maaien. Wanneer we een zachte winter hebben groeit het gras immers door. Het gras staat dan veel te hoog om er de robotmaaier op los te laten. Zo verlengt U de levensduur van uw robotmaaier.

Als u goed naar de foto’s kijkt ziet U dat het gazon in elk van onze tuinen afgeboord is met een klinkerboord. Zo kunnen de boorden van het gazon minuscuul worden gemaaid en blijven er geen randen staan.