Logo Parnassia Garden
Logo Parnassia Garden

Renovatie van een bestaand gazon-doorzaaien


Doorzaaien

Het gras dient eerst zorgvuldig te worden gevertikuteerd (zie gazononderhoud) Met de ELIET DZC 600 doorzaaimachine kan het gazon op een professionele en snelle manier doorgezaaid worden.

Bij doorzaaien wordt nieuw graszaad in de bestaande grasmat gezaaid. De machine creeert een zaaibed door groeven in de gazonbodem te snijden waarin het zaad geinjecteerd wordt. We gebruiken hierbij Limagrain Advanta Renova doorzaaizaad. Daarna wordt de grond aangewalst zodat het zaad veilig in de grond zit. Hierdoor zal het ontkiemende zaad de open ruimte tussen de oude grasstruikjes vullen met jonge vitale grasplantjes.

Dit groeikrachtige gras zal niet alleen de diversiteit aan grasvarieteiten weer op peil brengen maar ook de plantdichtheid verhogen en het gazon verjongen. Het gazon ziet er twee weken na de behandeling weer voller en groener uit. De resistentie van het gazon zal veel hoger zijn en onkruid en mossen krijgen geen kans meer.Topdressen

Om de slaagkansen van het doorzaaien nog te vergroten, raden we aan om te topdressen. Dit is het opstrooien van een vulmiddel op het gazonoppervlak. Hier kiest men bij voorkeur compost, die de geplante zaadjes zal afdekken en zo uitdroging tegen gaat. Compost dient ook als meststof en verhoogt de organische stoffen in de grond.

Tenslotte moet het gazon ook bemest worden, om zo extra voedingsstoffen toe te voegen aan het gazon en de doorgroei van het jonge gras te versterken. Dit doen we na ongeveer 15 dagen als het jonge gras voldoende is opgekomen.